Su'esu'ega maketi soya i le lalolagi i le 2023

Soya Mekisiko

E tusa ai ma le talaaga o le tuputupu aʻe o le faitau aofaʻi ma suiga o meaʻai, o loʻo faʻateleina le manaʻomia o le soya i lea tausaga ma lea tausaga.I le avea ai ma se tasi o mea tau faatoaga taua i le lalolagi, o le soya e iai sona sao taua i meaʻai a tagata ma meaʻai a manu.O lenei tusiga o le a tuʻuina atu se suʻesuʻega loloto o le maketi soya i le lalolagi atoa, e aofia ai le tuʻuina atu ma le manaʻoga tulaga, faʻasologa o tau, mea taua e aʻafia ai, ma faʻatonuga o atinaʻe i le lumanaʻi.

1. Tulaga i le taimi nei o maketi soya i le lalolagi atoa

O nofoaga e gaosia ai soya i le lalolagi e tele lava ina fa'atumauina i Amerika, Pasila, Atenitina ma Saina.I tausaga talu ai nei, o le gaosiga o le soya i Pasila ma Atenitina ua vave ona tupu ma ua faasolosolo malie lava ona avea ma punaoa taua o sapalai mo le maketi o le soya i le lalolagi atoa.I le avea ai ma tagata fa'atau soya aupito tele i le lalolagi, o lo'o fa'atupula'ia le mana'oga o le soya a Saina i lea tausaga ma lea tausaga.

2. Iloiloga o le sapalai ma le manaoga

Tuuina atu: O le sapalai o le soya i le lalolagi e aʻafia i le tele o mea, e pei o le tau, nofoaga e totō ai, fua, ma isi. I tausaga talu ai nei, o le sapalai o le soya i le lalolagi ua matua tele lava ona o le faateleina o le gaosiga o le soya i Pasila ma Atenitina.Peita'i, e ono feagai ma le le mautonu le sapalai o le soya ona o suiga i nofoaga e totō ai ma le tau.

Itu o manaoga: Faatasi ai ma le tuputupu ae o le faitau aofaʻi ma suiga i le faʻatulagaina o meaʻai, o loʻo faʻateleina manaoga o le lalolagi mo soya i lea tausaga ma lea tausaga.Aemaise lava i Asia, o atunuu e pei o Saina ma Initia o loʻo i ai le manaʻoga tele mo oloa soya ma polotini o laʻau, ma ua avea ma tagata faʻatau taua o maketi soya i le lalolagi atoa.

I tulaga tau: Ia Setema, o le averesi o le tapunia o le konekarate autu o le soya (Novema 2023) a le Chicago Board of Trade (CBOT) i le Iunaite Setete o le US $ 493 i le tone, lea e leʻi suia mai le masina talu ai ma pa'ū 6.6 % tausaga i lea tausaga.Ole tau ole FOB ole US Gulf of Mexico soya e auina atu i fafo e US$531.59 ile tone, i lalo ole 0.4% masina-ma-masina ma le 13.9% tausaga-i-tausaga.

3. Su'esu'ega o tau

O tau o le soya e aʻafia i le tele o mea, e pei o le tuʻuina atu ma le manaʻoga, fesuiaiga o tau, faiga faʻavae fefaʻatauaʻiga, ma isi. I tausaga talu ai nei, ona o le lava o le sapalai o le soya i le lalolagi, o tau na matua mautu.Ae ui i lea, i taimi patino, e pei o tulaga ogaoga o le tau e pei o lamala poʻo lologa, e mafai ona fesuisuiaʻi tau o le soya.E le gata i lea, o mea taua e pei o fesuiaiga o tau ma faiga faʻavae fefaʻatauaʻiga o le a iai foi se aafiaga i tau o le soya.

4. Autu fa'aaafiaga

Fa'atatau o le tau: E iai se aafiaga taua o le tau i le totoina ma le gaosiga o le soya.O tulaga ogaoga o le tau e pei o lamala ma lologa e ono i'u ai i le fa'aitiitia o le gaosiga o le soya po'o le lelei, ma fa'atupu ai le fa'atupuina o tau.

Faiga fa'atauva'a: O suiga i faiga fa'avae tau fefa'ataua'iga a atunu'u 'ese'ese o le a iai fo'i se a'afiaga i le maketi o soya i le lalolagi.Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le tau fefaʻatauaʻiga a Sino-US, o le siʻitia o tau i itu uma e lua e ono aʻafia ai le faʻaulufale mai ma le auina atu i fafo o soya, lea o le a aʻafia ai le tuʻuina atu ma le manaʻoga i le maketi o le soya i le lalolagi atoa.

Fetufaaiga o fua faatatau: Suiga o fesuiaiga o tupe a atunuu eseese o le a iai foi se aafiaga i tau o le soya.Mo se fa'ata'ita'iga, o le si'itia o le tau o le US dollar e ono fa'atupu ai le si'itia o le tau o soya mai fafo, ma fa'atupuina ai le tau o soya i totonu o le atunu'u.

Faiga fa'avae ma fa'atonuga: O suiga i faiga fa'avae ma tulafono fa'ale-malo o le a iai fo'i se a'afiaga i le maketi o soya i le lalolagi.Mo se fa'ata'ita'iga, o suiga i faiga fa'avae ma tulafono fa'atonutonu i fuala'au fa'ato'aga e mafai ona a'afia ai le fa'ato'aga, fa'aulufale mai ma le auina atu i fafo o fatu soya, ma i'u ina a'afia ai tau o le soya.

Manaoga Maketi: O le faatupulaia o le faitau aofa'i o le lalolagi ma suiga i le fausaga o mea taumafa ua mafua ai ona faateleina le manaoga mo soya i lea tausaga ma lea tausaga.Aemaise lava i Asia, o atunuu e pei o Saina ma Initia o loʻo i ai le manaʻoga tele mo oloa soya ma polotini o laʻau, ma ua avea ma tagata faʻatau taua o maketi soya i le lalolagi atoa.


Taimi meli: Nov-09-2023